RSS

Συλλογη Γραμματοσήμων-Ιστορία, Σπάνια γραμματόσημα

Για την ιστορία......


Το πρώτο γραμματόσημο εκδόθηκε στη Βρετανία το 1840. Το γραμματόσημο, που ονομάζεται  Penny Black, εμφανίζει μια εικόνα της Βασίλισσας Βικτωρίας και είχε τυπωθεί χωρίς διατρήσεις, με την έννοια των γραμματοσήμων έπρεπε να αποκοπεί από ένα φύλλο από το χρήστη του γραμματοσήμου.
Η συλλογή γραμματοσήμων έγινε χόμπι ήδη από το 1860, καθώς και από τη δεκαετία του 1920, οπου είχε κερδίσει σε δημοτικότητα. Ωστόσο, τα γραμματόσημα που εκδόθηκαν κατά την περίοδο αυτή φέρουν μικρή αξία και είναι ευρέως διαθέσιμα σήμερα.


Λάθη που έγιναν στην εκτύπωση κάποιων γραμματοσήμων, με αποτέλεσμα εικόνες γραμματοσήμων που είναι εκκεντρες ή ανάποδα, για παράδειγμα, τείνουν να αυξήσουν σημαντικά την αξία των συλλεκτικών γραμματοσήμων. Πολλοί  συλλέκτες γραμματοσήμων ψάχνουν γραμματοσημα που περιέχουν τυπογραφικά λάθη γι 'αυτό το λόγο.

Πολλοί συλλέκτες επικεντρώνονται σε ορισμένα είδη συλλεκτικών γραμματοσήμων, όπως αυτά που έχουν εκδοθεί από χώρες από όλο τον κόσμο.Γραμματόσημα που εκδίδονται από ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες είναι από τα πιο δημοφιλή για τους συλλέκτες, κυρίως λόγω της όμορφης καλλιτεχνική τους ποιότητας.

Υπάρχουν κυριολεκτικά χιλιάδες οργανώσεις που εξυπηρετούν τις ανάγκες και τα συμφέροντα των ανθρώπων που απολαμβάνουν την συλλογή γραμματοσήμων.Το Διαδίκτυο έχει συμβάλει στη διεύρυνση του χόμπι , βοηθώντας στο να ενώσει συλλέκτες από όλο τον κόσμο.

Πηγή http://curhanstamps.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Είμαι όλη αυτια!!!